Dest

Officiële naam Sergiño Dest
Geboortedatum 03 november 2000
Geboorteplaats Almere
Geboorteland Nederland
Lengte/gewicht 1,75 m/ 62 kg;
Rugnummer 2
Positie Verdediger
DEBUUT VOOR BARCELONA
4/10/2020 FC Barcelona - Sevilla (1-1)

Op 1 oktober 2020 bereikten Ajax en FC Barcelona overeenstemming over de transfer van Sergiño Dest, een 19-jarige rechtsback met goede toekomstperspectieven en die grote indruk had gemaakt op de Nederlandse velden in 2019/20.

Hij maakte op 27 juli 2019 zijn Ajax-debuut in de Nederlandse Supercup en sloot het seizoen af met 35 optredens, waarvan 27 als basisspeler. Hij was sinds 2012 bij Ajax, nadat hij van de club uit zijn geboortestad Almere City kwam.

Dest is geboren in Nederland maar heeft een Amerikaans paspoort en speelde op senior niveau voor de USMNT. Hij maakte ook deel uit van de Amerikaanse ploeg die het Concacaf U20-kampioenschap won. 

Rechtervleugelverdediger

Sergiño Dest begon met voetballen als rechtsbuiten, wat verklaart waarom hij zo aanvallend is. Hij is ook een zeer bekwame spelmaker vanaf de rechtsbackpositie.

Hij is een ervaren dribbelaar en doet regelmatig mee aan aanvallende acties, maar hij weet altijd wanneer hij weer in positie moet vallen. Hij steekt al zijn energie in elk spel en dat maakt hem buitengewoon moeilijk te verslaan in een-op-een situaties.